Account verwijderen
Laatst bijgewerkt: 26 september 2026
Hoe je je RiderLife-account verwijdert
Vanuit de app of de site:
- log in op je account;
- open Instellingen (via het menu of via je profielfoto);
- druk op Account verwijderen, vul je wachtwoord in en bevestig.
Het verwijderen is onmiddellijk en definitief.
Heb je geen toegang meer tot je account (wachtwoord vergeten, app niet meer aanwezig): schrijf vanaf het e-mailadres van je account naar [email protected], met als onderwerp "Account verwijderen". We verwijderen het binnen maximaal 30 dagen en bevestigen dit per e-mail.
Wat wordt verwijderd
Je profiel, de garage met de servicehistorie, je kilometers, je posts, reacties, likes, video's en foto's, je advertenties, de berichten die je hebt geschreven, je diefstalmeldingen, je noodcontacten, je meldingsabonnementen en alle bestanden die je hebt geüpload.
Wat blijft staan en waarom
- de servicedossiers die je aan de gids hebt toegevoegd en de gidsen die je hebt geschreven, zonder je naam, omdat de community er gebruik van maakt;
- clubs die je hebt opgericht, gaan over naar de volgende beheerder of worden, als er niemand meer is, opgeheven;
- de back-ups van de database, maximaal 14 dagen, waarna ze verdwijnen;
- wat je al naar andere mensen hebt gestuurd (bijvoorbeeld een gedeelde link) kunnen we niet meer beheren.
Je kunt ook vragen om alleen bepaalde gegevens te verwijderen, zonder je account te sluiten — schrijf naar hetzelfde adres.